Computerreiniging is een kleine investering met een groot effect

Computerreiniging komt steeds meer en meer van pas. In de afgelopen jaren is de kantooromgeving namelijk flink veranderd. De vaste werkplekken in vaak kleine ruimtes zijn vervangen door inspirerende open kantooromgevingen waar flexwerkplekken de standaard zijn. Door deze verandering zijn facility managers anders gaan kijken naar de beleving en kwaliteit van de werkplek. Zo zien we dat er veel geïnvesteerd wordt in design/luxe en ergonomische kantoormeubilair om de werkplek comfortabel te maken. Ook worden er nieuwe technologieën ingezet om de schoonmaak rondom de werkplek slimmer te organiseren. Maar als we sec kijken naar de schoonmaak van de computerapparatuur, dan valt er op het gebied van computerreiniging en het toetsenbord stofvrij maken nog een enorme winst te behalen.

Een schone computer is namelijk nog te vaak een blinde vlek binnen organisaties. Reguliere schoonmaakbedrijven laten de reiniging ervan uit het contract omdat zij de expertise niet in huis hebben. Zij beperken hiermee de risico’s en aansprakelijkheid; een les uit het verleden. Het nadeel hiervan is dat de apparatuur een bron van bacteriën, virussen en andere vervuiling gaat vormen. Tot grote ergernis bij de medewerker, want computerreiniging is hard nodig. Professionele computerreiniging is een kleine investering met een groot effect op de tevredenheid van de medewerkers. Zij zijn immers afhankelijk van toetsenbord, muis en laptop. Schoon werkt veel prettiger. Schakel gauw de hulp in van De Hardware Hygiënist!

Wat is computerreiniging?

Computerreiniging is een specialistische manier van schoonmaken. ICT reiniging wordt altijd uitgevoerd door opgeleide- en gecertificeerde medewerkers. Denk hierbij aan de VCA, ESD, NEN 3140 en Cleanroom certificering. De kwetsbare computerapparatuur wordt met specialistische middelen grondig gereinigd. De vervuiling, denk aan etensresten, stof, haren en nagels, op en in de toetsen van het toetsenbord worden volledig verwijderd. Ook opgehoopte en aangekoekte huidvetten op en in de kieren en naden van de computermuis/telefoon worden volledig verwijderd. Professionele computerreiniging is niet te vergelijken met ‘oppervlakkig schoonmaken’ door bijvoorbeeld de kantoormedewerker zelf of door de reguliere schoonmaakmedewerker. Bij oppervlakkige schoonmaak wordt de apparatuur alleen stofvrij en/of vlekvrij gemaakt. De meeste organisaties laten toetsenbord reiniging uitvoeren door een specialist. Het gaat namelijk om kwetsbare onderdelen. Net als dat er specialisten worden ingezet voor dieptereiniging van keukens, glasbewassing of ongedierte bestrijding.

Computerschoonmaak zoals een toetsenbord stofvrij maken

Een computer en een toetsenbord vangen heel veel stof. Daarom is het van belang om de computer goed schoon te maken en het toetsenbord stofvrij te maken. Wanneer u een toetsenbord stofvrij laat maken door De Hardware Hygiënist wordt met droge perslucht het vuil en stof uit het toetsenbord verwijderd. Daarna wordt het toetsenbord met geschikte reinigingsmiddelen weer als nieuw gemaakt. De rest van de computer vangt ook veel stof, zowel de binnenkant als de buitenkant. Voor het schoonmaken van de computer en het stofvrij maken van de computer maken we ook gebruik van droge perslucht, waardoor het stof als het ware uit de computer geblazen wordt. Uw computer en toetsenbord zullen al snel weer schoon zijn.

Over de Hardware Hygiënist

De Hardware Hygiënist is specialist in het hygiënisch reinigen van hardware zoals toetsenbord, muis, telefoon en monitor. Denk hierbij aan een computerschoonmaak of bijvoorbeeld het stofvrij maken van een toetsenbord. Dit kan tijdens een verhuizing, na een verbouwing of renovatie of als eenmalige schoonmaakbeurt van apparatuur op de werkplek, zonder dat wij uw werkprocessen hierbij verstoren.

Het reinigen of schoonmaken van de hardware doen de professionele en vakkundige medewerkers van De Hardware Hygiënist voor grote en kleine organisaties. De hardware reinigers doen dit natuurlijk op een grondige hygiënische manier uitgevoerd, met veel oog voor detail. Uw werkplek zal al snel weer schoon zijn. De Hardware Hygiënist heeft een landelijke dekking. Het is namelijk goed mogelijk dat wij binnenkort bij u in de buurt zijn, waardoor wij op efficiënte wijze ook de ICT-apparatuur binnen uw organisatie grondig kunnen reinigen. Belangrijk om te weten is dat u bij ons niet direct vast zit aan een contract. Bent u benieuwd naar de kosten van computerreiniging door De Hardware Hygiënist? Bij ons kunt u direct een prijsopgave aanvragen, zodat u snel inzichtelijk hebt wat het reinigen van de hardware binnen uw organisatie gaat kosten. Dan weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

U kunt bij De Hardware Hygiënist terecht voor de volgende diensten:

Neem contact op met de Hardware Hygiënist

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die de diensten van De Hardware Hygiënist u bieden op het gebied van computerreiniging zoals een toetsenbord stofvrij maken? Neem dan gerust contact op met een van de medewerkers. Ze staan u graag te woord. Wanneer u gebruik wilt maken van onze diensten maar eerst wilt weten wat het allemaal gaat kosten, kunt u vrijblijvend een prijsopgave aanvragen. Dan weet u precies waar u aan toe bent!

Doe de prijscheck

computer

Reiniging van hardware is een specialisme